ΕΛΙΕΣ ΑΜΦΙΣΣΗΣ ΜΑΥΡΕΣ 500ΓΡ
ΕΛΙΕΣ ΑΜΦΙΣΣΗΣ ΜΑΥΡΕΣ 500ΓΡ
Από τον ελαιώνα της Αμφισσας και τους παραγωγούς Σκουρλέτο Δημήτριο και Σκουρλέτου Μαρκέλλα.
Οι Μαύρες ελιές Αμφίσσης ή Κονσερβοελιές μαζεύονται από τα μέσα Δεκεμβρίου έως και τις αρχές Μαρτίου, όταν έχουν πάρει το μελανό χρώμα τους πάνω στο δέντρο. Συντηρούνται σε αλατόνερο (άλμη) για μερικές εβδομάδες και μετά γίνονται ξιδάτες ή συντηρούνται σε λάδι. Έχουν γεύση ελαφρώς αλμυρή και ήπια πικάντικη
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ελιά, ρίγανη, ελαιόλαδο, ξύδι
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τα οφέλη στην υγεία από την κατανάλωση της επιτραπέζιας ελιάς έχουν φανεί από μελέτες που αφορούν κυρίως την κατανάλωση παρθένου ελαιολάδου, μονοακόρεστων λιπαρών οξέων και δευτερευόντων συστατικών, κυρίως πολυφαινολών, στα πλαίσια της Μεσογειακής διατροφής. Πρόσφατες μελέτες έχουν εστιάσει στη σημασία του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς ως λειτουργικά τρόφιμα, καθώς περιέχουν σε αφθονία φαινόλες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και άλλα συστατικά που προάγουν την καλή υγεία.
Δεν υπάρχουν προϊόντα.