ΜΕΛΑΣΣΑ BAUCK HOF ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ 450G

ΜΕΛΑΣΣΑ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΟΤΕΥΤΛΑ 450ΓΡ

ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ-ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ: Γερμανία
ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ: ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑ 100 ΓΡ:
ενέργεια 1298 kj / 306 Κcal
λιπαρά 0,2 γρ
από τα οποία κορεσμένα 0,1 γρ
υδατάνθρακες 71 γρ
από τους οποίους σάκχαρα 66 γρ
φυτικές ίνες 4,5 γρ
πρωτείνη 2,8 γρ
αλάτι 0,05 γρ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η ΜΕΛΑΣΣΑ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΟΤΕΥΤΛΑ

Η μελάσα από ζαχαρότευτλα διαφέρει από τη μελάσα ζαχαροκάλαμου. Μόνο το σιρόπι που απομένει από το τελικό στάδιο κρυστάλλωσης αναφέρεται ως μελάσα. Τα ενδιάμεσα σιρόπια ανακυκλώνονται σε μονάδες κρυστάλλωσης για να μεγιστοποιηθεί η εκχύλιση. Η μελάσα τεύτλων είναι 50% ζάχαρη κατά ξηρό βάρος, κυρίως σακχαρόζη, αλλά περιέχει σημαντικές ποσότητες γλυκόζης και φρουκτόζης. Η περιεκτικότητα σε μη ζάχαρη περιλαμβάνει πολλά άλατα, όπως ασβέστιο, κάλιο, οξαλικό και χλώριο. Περιέχει βεταΐνη και τον τρισακχαρίτη ραφινόζη.

Επιπρόσθετη ζάχαρη μπορεί επίσης να εξαχθεί από τη μελάσα τεύτλων με μια διαδικασία γνωστή ως αποζαχαροποίηση. Η διαδικασία χρησιμοποιεί χρωματογραφία βιομηχανικής κλίμακας για τον διαχωρισμό της σακχαρόζης από τα συστατικά που δεν περιέχουν ζάχαρη. Η τεχνική είναι οικονομικά βιώσιμη σε περιοχές που προστατεύονται από το εμπόριο, όπου η τιμή της ζάχαρης υποστηρίζεται πάνω από την τιμή της αγοράς. Ως εκ τούτου, εφαρμόζεται στις ΗΠΑ και σε μέρη της Ευρώπης. Η μελάσα ζαχαρότευτλων καταναλώνεται ευρέως στην Ευρώπη (για παράδειγμα στη Γερμανία, όπου είναι γνωστή ως Zuckerrübensirup).

Δεν υπάρχουν προϊόντα.