ΒΙΔΕΣ ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ 250ΓΡ

 

ΒΙΔΕΣ ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ 

ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

ΠΗΓΗ ΜΑΓΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: 100% αλεύρι από φαγόπυρο*
ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ: Ιταλία.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ: Ιταλία.   

ΟΔΗΓΙΕΣ: Βράστε σε 1 λίτρο αλατισμένο νερό για 6-8 λεπτά. 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ
ενέργεια 1469 kj / 347Κcal
λιπαρά 2,9 γρ
από τα οποία κορεσμένα 0,7 γρ
υδατάνθρακες 67 γρ
από τους οποίους σάκχαρα 0,9 γρ
φυτικές ίνες 4,5 γρ
πρωτείνη 11 γρ
αλάτι 0 γρ
ΜΑΓΝΗΣΙΟ 173 mg(46% ΣΗΔ)
ΜΑΓΓΑΝΙΟ 1,4 mg(70 % ΣΗΔ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...

Το Φαγόπυρον το εδώδιμον (Fagopyrum esculentum) ή κοινώς μαυροσίταρο (buckwheat), είναι φυτό που καλλιεργείται για τους σπόρους του που ομοιάζουν με των σιτηρών. Πρόκειται για τρόφιμο με καταγωγή από την Ανατολή.. Λόγω της υψηλής διατροφικής αξίας του, έχει συγκεντρώσει ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον.
Σε σχέση με τα δημητριακά, το φαγόπυρο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες με την περιεκτικότητά του σε αυτές να κυμαίνεται στο 13%. Παράλληλα, περιέχει φολικό οξύ, αλλά και αρκετά μέταλλα, όπως ασβέστιο, σίδηρο, χαλκό, μαγγάνιο, μαγνήσιο, κάλιο, σελήνιο, αλλά και ψευδάργυρο.
Όντας ψευδοδημητριακό δεν περιέχει γλουτένη. Ως εκ τούτου, δεν πυροδοτεί τα σύμπτωμα ατόμων που πάσχουν από κοιλιοκάκη – δυσανεξία τη γλουτένη. Για τον λόγο αυτό μπορεί να αποτελέσει μία καλή εναλλακτική αμυλούχου συνοδευτικού στη διατροφή ατόμων με κοιλιοκάκη.
Πρόσφατα, έχει χαρακτηριστεί ως λειτουργικό τρόφιμο εξαιτίας:
Α) της υψηλής περιεκτικότητάς του σε φυτικές πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας
Β) της υψηλής περιεκτικότητας σε απαραίτητα αμινοξέα, όπως η λυσίνη
Γ) των πολυφαινολών, των μετάλλων και των βιταμινών που περιέχει.

Δεν υπάρχουν προϊόντα.