Αρχική
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ - ΒΟΤΑΝΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΒΙΔΕΣ ΑΠΟ ΣΟΡΓΟ 250ΓΡ
ΒΙΔΕΣ ΑΠΟ ΣΟΡΓΟ 250ΓΡ

ΒΙΔΕΣ ΑΠΟ ΣΟΡΓΟ
ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του σόργου είναι η απουσία της γλουτένης από τον καρπό του. Το σόργο είναι μια οικονομική εναλλακτική και πολλά υποσχόμενη λύση για προϊόντα χωρίς γλουτένη, σε άτομα με κοιλιοκάκη ή ευαισθησία στην γλουτένη! Με το σόργο μπορεί να παραχθεί αλεύρι για όλα τα gluten-free προιόντα, ενώ προσδίδει μεγαλύτερη θρεπτική αξία σε αυτά, σε σύγκριση με την επιλογή της πατάτας ή του ρυζιού που ήδη χρησιμοποιείται.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: 100% αλεύρι σόργου χωρίς γλουτένη.
ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ: Ε.Ε.
ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ: Πολωνία.
ΟΔΗΓΙΕΣ: συνιστώμενος χρόνος βρασμού 8-9 λεπτά
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ
Ενέργεια 1607 kj / 384 Κcal
λιπαρά 3,3 γρ
από τα οποία κορεσμένα 0,4 γρ
υδατάνθρακες 77 γρ
από τους οποίους σάκχαρα 1,9 γρ
φυτικές ίνες 6,6 γρ
πρωτείνη 7,9 γρ
αλάτι < 0,1 γρ
ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ πιθανά ίχνη από σόγια.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...
Ο καρπός του σόργου (Sorghum Bicolor) ανήκει στην οικογένεια στην οποία ανήκουν όλα τα δημητριακά. Είναι το 5ο πιο συχνά παραγόμενο δημητριακό παγκοσμίως, με πολλαπλές χρήσεις. Για την ακρίβεια, φαίνεται ότι πάνω από 500 εκατομμύρια ανθρώπων σε 30 χώρες βασίζουν την διατροφή τους σε αυτό το δημητριακό. Το σόργο είναι άριστη πηγή φυτικών ινών, καλή πηγή βιταμίνων συμπλέγματος Β (κυρίως θειαμίνη και νιασίνη), β-καροτενίου, χαλκού, μαγνησίου, φωσφόρου, καλίου και σιδήρο! Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα του σόργου είναι το λινολεϊκό, το παλμιτικό και το λινολενικό οξύ, ενώ φαίνεται να περιέχει και κάποιες λιποδιαλυτές βιταμίνες (βιταμίνη Α, D, E, K). Εκτός από τα παραπάνω διατροφικά στοιχεία, το σόργο είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών. Περιέχει σημαντικές βιοδραστικές ενώσεις, όπως τα φαινολικά οξέα, τα φλαβονοειδή και οι ανθοκυανίνες. Κάποιες μόνο από τις ενώσεις του είναι η λουτεολίνη, η απογενίνη, το βανιλλικό οξύ και το φερουλικό οξύ.
Δεν υπάρχουν προϊόντα.

HELLASSITES