ΑΛΕΥΡΙ ΒΡΩΜΗΣ 500ΓΡ

    ΑΛΕΥΡΙ ΒΡΩΜΗΣ ΟΛΙΚΗΣ 

Η βρώμη είναι από τα πλέον διαδεδομένα δημητριακά. Το αλεύρι της χρησιμοποιείται σαν υποκατάστατο του σταριού. Σε συνδυασμό με αλεύρι σιταριού είναι ιδανικό για ψωμί και αρτοσκευάσματα.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ αλεύρι ολικής άλεσης από βρώμη που καλλιεργείται στην Ελλάδα.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ
ενέργεια 1528 kj / 364 Κcal
λιπαρά 6,2 γρ
από τα οποία κορεσμένα 1,2 γρ
υδατάνθρακες 63γρ
από τους οποίους σάκχαρα 1,1 γρ
φυτικές ίνες 9,5 γρ
πρωτείνη 14 γρ
αλάτι 0 γρ

ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ περιέχει γλουτένη.

ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΑΣ ΩΦΕΛΕΙ

Η βρώμη είναι η μοναδική πηγή αντιοξειδωτικών και ινών που πιστεύεται ότι έχουν σημαντικά προστατευτικά αποτελέσματα έναντι των καρδιακών παθήσεων. Εξαιτίας των ωφέλιμων επιπτώσεών της στην υγεία, όπως η μείωση της γλυκόζης και της χοληστερόλης, η βρώμη έχει αποκτήσει ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον.
Το άμυλο της βρώμης είναι διαφορετικό από το άμυλο που βρίσκεται σε άλλα δημητριακά επειδή έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε λίπος και υψηλότερη ικανότητα δέσμευσης του νερού. Υπάρχουν τρεις τύποι αμύλου στη βρώμη, σε σχέση με την ευκολία στην πέψη τους.
Το ταχέως αφομοιούμενο άμυλο (7%), το οποίο διασπάται γρήγορα και απορροφάται ως γλυκόζη.
Το αργά αφομοιούμενο άμυλο (22%), το οποίο διασπάται και απορροφάται αργότερα.
Το ανθεκτικό άμυλο (25%), το οποίο λειτουργεί σαν ένα είδος ίνας. Το ανθεκτικό άμυλο δεν διασπάται, τροφοδοτεί τα φιλικά βακτήρια του εντερικού μικροβιώματος και βελτιώνει την υγεία του εντέρου.
Η πλειονότητα των ινών στη βρώμη είναι διαλυτές και αποτελούνται κυρίως από ίνες που ονομάζονται βήτα-γλυκάνες.
Η βρώμη περιέχει περισσότερες διαλυτές ίνες σε σχέση με τα υπόλοιπα δημητριακά, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να οδηγείται σε βραδύτερη πέψη, αυξημένο κορεσμό και καταστολή της όρεξης.
Οι β-γλυκάνες είναι γνωστό ότι μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και αυξάνουν την απέκκριση των χολικών οξέων στο έντερο. Πιστεύεται επίσης ότι προκαλούν μείωση των επιπέδων του σακχάρου και της ινσουλίνης μετά από γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες.

Η βρώμη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε

Μαγγάνιο: Το ιχνοστοιχείο αυτό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη και τον μεταβολισμό του οργανισμού.

Φώσφορος: Ένα σημαντικό μέταλλο για την υγεία των οστών και τη συντήρηση όλων των ιστών.

Χαλκός: Ένα σημαντικό μέταλλο που συχνά λείπει από τη διατροφή δυτικού τύπου. Θεωρείται σημαντικό για την υγεία της καρδιάς.

Σίδηρος: Ως συστατικό της αιμοσφαιρίνης, της πρωτεΐνης υπεύθυνης για τη μεταφορά του οξυγόνου στο αίμα, ο σίδηρος είναι απολύτως απαραίτητος στην ανθρώπινη διατροφή.

Σελήνιο: Ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό στοιχείο, συμμετέχει για διάφορες διεργασίες στο σώμα. Τα χαμηλά επίπεδα σεληνίου έχουν συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου και εξασθένιση της ανοσολογικής και νοητικής λειτουργίας.

Μαγνήσιο: Συχνά λείπει από τη διατροφή, αυτό το στοιχείο είναι σημαντικό για πολλές διεργασίες στο σώμα.

Ψευδάργυρος: Ένα μέταλλο που συμμετέχει σε πολλές χημικές αντιδράσεις στο σώμα και είναι σημαντικό για τη γενική υγεία.

Βιταμίνη Β1: Επίσης γνωστή ως θειαμίνη, αυτή η βιταμίνη βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των δημητριακών, των φασολιών, των ξηρών καρπών και του κρέατος.
ΠΗΓΗ: https://athenslab.gr/

Δεν υπάρχουν προϊόντα.