ΑΛΕΥΡΙ ΚΕΧΡΙΟΥ 250ΓΡ

     ΑΛΕΥΡΙ ΚΕΧΡΙΟΥ

Το κεχρί είναι μια καλή πηγή φυτικής πρωτείνης, είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ιδιαίτερα νιασίνη, φολικό οξύ και Β6.
Περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, χαλκό και ψευδάργυρο.
Δεν περιέχει γλουτένη ,έτσι μπορεί να αντικαταστήσει το σιτάρι στο διαιτολόγιο ατόμων, τα οποία πάσχουν από κοιλιοκάκη η άλλης μορφής αλλεργία στο σιτάρι.
Το κεχρί είναι "ψευδοδημητριακό" με μεγάλη διατροφική αξία. Δεν περιέχει γλουτένη, αποδίδει σημαντική ποσότητα πρωτείνης με όλα τα απαραίτητα αμινοξέα και είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών Β και Ε. Δεν μπορεί από μόνο του να κάνει ψωμί, γιατί δεν φουσκώνει.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 100% αλεύρι ολικής από κεχρί που καλλιεργείται στην Ελλάδα. 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ
ενέργεια 1548 kj / 369 Κcal
λιπαρά 3,8 γρ
από τα οποία κορεσμένα 0,6 γρ
υδατάνθρακες 72 γρ
από τους οποίους σάκχαρα 0,4 γρ
φυτικές ίνες 9,5 γρ
πρωτείνη 11 γρ
αλάτι 0 γρ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ψευδοδημητριακά ονομάζουμε όλα τα φυτά που παράγουν σπόρους, τα οποία δε θεωρούνται δημητριακά ή αγρωστώδη ή σιτηρά, αλλά καταναλώνονται σαν δημητριακό. Οι πιο χαρακτηριστικοί και γνωστοί εκπρόσωποί τους είναι η κινόα, το φαγόπυρο, ο αμάρανθος και το κεχρί. Η βασική διαφορά τους από τα κλασσικά δημητριακά είναι ότι περιέχουν πολύ καλύτερης ποιότητας φυτική πρωτεΐνη, καθώς περιέχουν εκείνα τα αμινοξέα τα οποία δε μπορεί να συνθέσει ο οργανισμός και ονομάζονται απαραίτητα. Επίσης, δεν περιέχουν γλουτένη ή συστατικά της και μπορούν να καταναλωθούν άφοβα και από άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη (νόσος κοιλιοκάκη). Ακόμη, έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε σίδηρο και μαγνήσιο από τα περισσότερα δημητριακά. Θεωρούνται ιδανική τροφή για βρέφη, κατά την περίοδο εισαγωγής στερεών τροφών, με τη μορφή χυλών ως κρέμα δημητριακών, ώστε να επιτευχθεί σταδιακή εισαγωγή της γλουτένης.
Το κεχρί έχει την ιδιότητα να αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης στον οργανισμό και με αυτόν τον τρόπο ηρεμεί το σώμα και βελτιώνει τη διάθεση.
Είναι καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης. Συνίσταται λοιπόν σε αθλητές και σε ανθρώπους που προπονούνται εντατικά.
Είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ιδιαίτερα νιασίνη, φολικό οξύ και Β6. Έχει επίσης σημαντική περιεκτικότητα σε σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, χαλκό και ψευδάργυρο. Είναι συνεπώς πολύ καλή επίλογή για χορτοφάγους.

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΒΙΟΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Παρά τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία του κεχρί, περιέχει επίσης αντιθρεπτικά συστατικά - ενώσεις που εμποδίζουν ή μειώνουν την απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από το σώμα σας και μπορεί να οδηγήσουν σε ελλείψεις.
Μία από αυτές τις ενώσεις - το φυτικό οξύ - παρεμβαίνει στην πρόσληψη καλίου, ασβεστίου, σιδήρου, ψευδαργύρου και μαγνησίου. Ωστόσο, ένα άτομο με ισορροπημένη διατροφή δεν είναι πιθανό να έχει δυσμενείς επιπτώσεις.
Αλλα αντιθρεπτικά συστατικά που ονομάζονται goitrogenic (πολυφαινόλες) μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία του θυρεοειδούς, Ωστόσο, αυτό το φαινόμενο σχετίζεται μόνο με την υπερβολική πρόσληψη πολυφαινόλης. Για παράδειγμα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι η βρογχοκήλη ήταν πολύ πιο διαδεδομένη όταν το κεχρί παρείχε το 74% των ημερήσιων θερμίδων ενός ατόμου, σε σύγκριση με μόνο το 37% των ημερήσιων θερμίδων του. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθούμε τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το κεχρί μας προσφέρει.
Να γνωρίζετε ότι μπορείτε να μειώσετε σημαντικά την περιεκτικότητα στα αντι- θρεπτικά συστατικά του κεχριού εμποτίζοντάς το κατά τη διάρκεια της νύχτας σε νερό θερμοκρασίας δωματίου και, στη συνέχεια, να το στραγγίξετε και να το ξεπλύνετε πριν από το μαγείρεμα https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5983567/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28604619/

Δεν υπάρχουν προϊόντα.