ΑΡΑΡΟΥΤΙ ΑΜΥΛΟ ΡΙΖΑΣ (ΣΕ ΣΚΟΝΗ) 150 ΓΡ

 

ΑΡΑΡΟΥΤΙ( ΑΜΥΛΟ ΡΙΖΑΣ) ΣΕ ΣΚΟΝΗ 150 ΓΡ

Χρησιμοποιείται για τις πηκτικές του ιδιότητες ιδίως σε διαφανείς σάλτσες, μαρμελάδες και γλάσα. Έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα υπόλοιπα πηκτικά μέσα, όπως το corn flour, ο νισεστές κτλ. Εκτός από την ουδέτερη γεύση του, έχει τη διπλάσια πυκνωτική ικανότητα από το απλό αλεύρι, πήζει ακόμα και σε όξινο περιβάλλον (οξέα φρούτων) κι επειδή πήζει σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες, από ότι τα άλλα φυτικά άμυλα, παρουσιάζει μικρότερες πιθανότητες να καεί. Είναι από τα καλύτερα υλικά για να δέσετε μια σάλτσα, μιας και όταν αυτή κρυώσει διατηρεί μια κάποια ρευστότητα.
Για να το προσθέσετε στις παρασκευές σας υπολογίστε 1 κουταλάκι του γλυκού αραρούτι ανά κούπα υγρού.
Λιώστε τη σκόνη σε ίση ποσότητα κρύου νερού και αναμίξτε με τη ζεστή σάλτσα για μισό λεπτό, ώστε να δέσει.
Υπολογίστε περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού αραρούτι, αντί 1 κουταλιάς της σούπας corn flour.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!  Πάντα να φτιάχνετε έναν πολτό πρώτα. Ανακατέψτε πρώτα τη σκόνη βελανιδιάς με μια μικρή ποσότητα κρύου υγρού (όπως νερό) για να δημιουργήσετε έναν πολτό, προτού προσθέσετε στη συνταγή σας. Προσθέστε πάντα τον πολτό στο τέλος της συνταγής

Δεν υπάρχουν προϊόντα.