Αρχική
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ - ΒΟΤΑΝΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΝΟ6 ΣΙΤΟΥ ΛΕΥΚΟ 500gr
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΝΟ6 ΣΙΤΟΥ ΛΕΥΚΟ 500gr
Μακαρόνι (σπαγέττι) ΝΟ 6 από σιμιγδάλι σκληρού σιταριού ελληνικής καλλιέργειας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: σιμιγδάλι σκληρού σίτου, νερό, αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ: χρόνος βρασμού 9-10 λεπτά
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑ 100 ΓΡ:
ενέργεια 1520 kj / 358 Κcal
λιπαρά 1,5 γρ
από τα οποία κορεσμένα 0,24 γρ
υδατάνθρακες 75 γρ
από τους οποίους σάκχαρα 1,8 γρ
φυτικές ίνες 3 γρ
πρωτείνη 11 γρ
αλάτι 12 γρ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ- ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ
Περιέχει γλουτένη. Πιθανά ίχνη από σόγια.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Το είδος Triticum durum ή αλλιώς σκληρό σιτάρι. Έχει κόκκους πολύ σκληρούς με υαλώδες ενδοσπέρμιο και μεγάλο ποσοστό πρωτεϊνών που φθάνει το 16%. Χρησιμοποιείται κατά βάση για την παραγωγή ζυμαρικών και αντιστοιχεί στο 6% της παγκόσμιας παραγωγής.
Το σκληρό σιτάρι έχει υψηλή διατροφική αξία και αποτελεί σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών, όπως πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ιδιαίτερα σε γλουτένη, και περιέχει λιγότερο άμυλο σε σύγκριση με το μαλακό σιτάρι.
Το σιτάρι, πέρα από το ρύζι και το καλαμπόκι, είναι ο πιο σημαντικός σπόρος παγκοσμίως. Είναι ένα από τα πρώτα φυτά που καλλιέργησε ο άνθρωπος και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του πολιτισμού του.
Δεν υπάρχουν προϊόντα.

HELLASSITES