Αρχική
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ - ΒΟΤΑΝΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΠΕΝΝΕΣ ΝΤΙΝΚΕΛ ΟΛΙΚΗΣ 500gr
ΠΕΝΝΕΣ ΝΤΙΝΚΕΛ ΟΛΙΚΗΣ 500gr
ΠΕΝΝΕΣ ΝΤΙΝΚΕΛ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ 500ΓΡ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: σιμιγδαλι ντινκελ ολικής*
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: χρόνος βρασμού 11-13 λεπτά.
ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ-ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ: Γερμανία.
ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ: Ιταλία.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑ 100 ΓΡ:
ενέργεια 1434 kj / 337Κcal
λιπαρά 2,1 γρ
από τα οποία κορεσμένα 0,3 γρ
υδατάνθρακες 63 γρ
από τους οποίους σάκχαρα 2 γρ
φυτικές ίνες γρ
πρωτείνη 13 γρ
αλάτι <0,01 γρ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ- ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ
Περιέχει γλουτένη. Πιθανά ίχνη από μουστάρδα και σόγια.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Το ντίνκελ είναι ποικιλία δίκοκκου σταριού με μεγάλη διατροφική αξία.
Η όλυρα ή αγριοσίταρο ή ντίνκελ (Triticum spelta, Σίτος σπέλτα) είναι ποικιλία σίτου. Η όλυρα ήταν σημαντικό προϊόν σε σημεία της Ευρώπης από την Εποχή του Χαλκού έως τον Μεσαίωνα. Σήμερα επιβιώνει ως ενδημική καλλιέργεια στην Κεντρική Ευρώπη και αναζωογονήθηκε η παρουσία της στη νέα αγορά της υγιεινής διατροφής.
Η όλυρα περιλαμβάνει περίπου 57,9% υδατάνθρακες (εκτός από 9,2% ινών), 17,0% πρωτεΐνη και 3,0% λίπος, όπως επίσης και τα διαιτητικά ανόργανα συστατικά και βιταμίνες. Καθώς περιέχει μια μέτρια ποσότητα γλουτένης, είναι κατάλληλη για ψήσιμο. Το Triticum spelta, γνωστό και ως όλυρα, ντίνκελ ή άγριο σιτάρι, είναι ένα είδος σιταριού που καλλιεργείται εδώ και αιώνες. Είναι στενά συνδεδεμένο με το κοινό σιτάρι (Triticum aestivum), αλλά έχει κάποια διακριτά χαρακτηριστικά. Έχει πιο σκληρό εξωτερικό περίβλημα από το κοινό σιτάρι και οι κόκκοι του παραμένουν μέσα στο φλοιό.
Οφέλη:
Θεωρείται πιο εύπεπτο, πιο θρεπτικό και πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως το μαγγάνιο, ο φώσφορος και η νιασίνη.
Διατροφική αξία:
Περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και ακόρεστα λιπαρά οξέα σε σύγκριση με το κοινό σιτάρι.
Δεν υπάρχουν προϊόντα.

HELLASSITES