ΥΓΡΗ ΣΤΕΒΙΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ 60ML

ΦΥΣΙΚΟ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΣΤΕΒΙΑ, ΣΕ ΥΓΡΗ ΜΟΡΦΗ

ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ: 3 σταγόνες γλυκαντικού αντιστοιχούν με 1 κουταλάκι ζάχαρη.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: νερό,σουκραλόζη,γλυκοσίδες στεβιόλης(ρεμπουδιοσίδη Α 98%) ,κιτρικό οξύ, σορβικό κάλιο

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ: Παραγουάη

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Υπερβολική κατανάλωση πιθανόν να έχει υπακτική δράση.
Είναι σημαντικό η κατανάλωση να μην ξεπερνά τα επιτρεπτά όρια, που είναι: 1,7-16,3 mg / kg σωματικού βάρους / ημέρα για παιδιά 2-14 ετών 5,6-6,8 mg/ kg σωματικού βάρους / ημέρα για ενήλικες.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Στέβια (βοτανικό όνομα Stevia rebaudiana) είναι είδος φυτού με προέλευση τη Βραζιλία και την Παραγουάη. Περιέχει μια ουσία η οποία ονομάζεται στεβιόζη ή στεβιόλη η οποία έχει μεγαλύτερη γλυκαντική δύναμη από την ζάχαρη. Χρησιμοποιείται σε αρκετές χώρες ως εναλλακτική γλυκαντική ουσία από τη ζάχαρη.
Η γλυκιά γεύση των φύλλων της είναι γνωστή εδώ και αιώνες στους αυτόχθονες της Ν. Αμερικής που τη χρησιμοποιούν ως φυσικό γλυκαντικό. Τα τελευταία χρόνια το φυτό στέβια και τα γλυκαντικά που προέρχονται από τα φύλλα του τράβηξαν την προσοχή εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης σε τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και θερμίδες. Τα φύλλα του φυτού και τα γλυκαντικά που προέρχονται από αυτό έχουν πολλαπλάσια γλυκύτητα από τη ζάχαρη, δεν αποδίδουν ενέργεια (θερμίδες) και δεν περιέχουν υδατάνθρακες.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ

Το 2008, ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (U.S. Food and Drug Administration – FDA) αναγνώρισε τη στέβια ως Generally Recognized As Safe – GRAS.
Το 2008, η Κοινή Επιστημονική Επιτροπή του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα Πρόσθετα των Τροφίμων (JECFA, διεθνής επιστημονική επιτροπή) έκρινε ότι τα εκχυλίσματα της στέβιας είναι ασφαλή για κατανάλωση από όλες τις ομάδες του πληθυσμού.
Το 2010, η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA, European Food Safety Authority) αξιολόγησε με τη σειρά της το σύνολο των δεδομένων από επιστημονικές μελέτες που διερεύνησαν την ασφάλεια των γλυκοζιτών στεβιόλης και σε συμφωνία με την JEFCA τους θεώρησε ασφαλή για κατανάλωση.
Το 2011, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη χρήση των γλυκοζιτών στεβιόλης ως γλυκαντικό σε τρόφιμα και ροφήματα.

Δεν υπάρχουν προϊόντα.