Αρχική
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ - ΒΟΤΑΝΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΖΑΧΑΡΗ-ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΑ
ΜΕΛΑΣΣΑ ΖΑΧΑΡΟΚΑΛΑΜΟ 550gr
ΜΕΛΑΣΣΑ ΖΑΧΑΡΟΚΑΛΑΜΟ 550gr
ΜΕΛΑΣΣΑ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΟΚΑΛΑΜΟ 550gr
Η βιολογική μελάσα της Βιοαγρός εξάγεται κατά την παραδοσιακή διαδικασία της παραγωγής ζάχαρης από το ζαχαροκάλαμο, διατηρώντας παράλληλα όλα τα ευεργετικά και θρεπτικά συστατικά του ζαχαροκάλαμου. Η μελάσα είναι 100% φυσικό προϊόν κι ως εκ τούτου η σύστασή της μπορεί να διαφέρει. Είναι θρεπτικό προϊόν αφού αποτελεί πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, καλίου και σιδήρου αποτελώντας σημαντικό σύμμαχο στην υγεία μας, στο πλαίσιο μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: 100% μελάσσα.
ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ: Εκτος Ε.Ε.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑ 100 ΓΡ:
ενέργεια 1261 kj / 297 Κcal
λιπαρά 0,2 γρ
από τα οποία κορεσμένα 0,2 γρ
υδατάνθρακες 69,6 γρ
από τους οποίους σάκχαρα 58,8 γρ
φυτικές ίνες 0,9 γρ
πρωτείνη 3,7 γρ
αλάτι 0,05 γρ
ΑΣΒΕΣΤΙΟ 250 mg
ΚΑΛΙΟ 1480 mg
ΜΑΓΝΗΣΙΟ 210 mg
ΣΙΔΗΡΟΣ 15 mg
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΜΕΛΑΣΣΑ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΟΚΑΛΑΜΟ
Για την παραγωγή μελάσας, το ζαχαροκάλαμο συλλέγεται και αφαιρούνται τα φύλλα. Στη συνέχεια εξάγεται ο χυμός του, συνήθως με κοπή, σύνθλιψη ή πολτοποίηση. Ο χυμός βράζει για να παραχθεί συμπύκνωμα και να ενθαρρυνθεί η κρυστάλλωση της ζάχαρης. Το αποτέλεσμα αυτού του πρώτου βρασμού ονομάζεται πρώτο σιρόπι («Α» μελάσα) και έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Το πρώτο σιρόπι αναφέρεται συνήθως στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες ως σιρόπι ζαχαροκάλαμου και όχι ως μελάσα. Η δεύτερη μελάσα ('B' μελάσα) παράγεται με δεύτερο βράσιμο και εκχύλιση ζάχαρης και έχει ελαφρώς πικρή γεύση.
Βράζοντας το σιρόπι ζάχαρης για τρίτη φορά, προκύπτει σκούρα, παχύρρευστη μελάσα («C»), γνωστή για την έντονη γεύση της. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η πλειονότητα της σακχαρόζης από τον αρχικό χυμό κρυσταλλώνεται και αφαιρείται. Το θερμιδικό περιεχόμενο της μελάσας είναι ως επί το πλείστον αποτέλεσμα της μικρής ποσότητας υπολειπόμενης περιεκτικότητας σε ζάχαρη.
Σε αντίθεση με τα εξαιρετικά επεξεργασμένα σάκχαρα, η μελάσα περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Β6 και μέταλλα, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρος και μαγγάνιο. Μια κουταλιά της σούπας παρέχει έως και 20% της συνιστώμενης ημερήσιας αξίας καθενός από αυτά τα θρεπτικά συστατικά. Η μελάσα C είναι επίσης καλή πηγή καλίου
Δεν υπάρχουν προϊόντα.