Αρχική
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ - ΒΟΤΑΝΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΕΤΟΙΜΑ ΓΕΥΜΑΤΑ
ΞΙΝΟΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥΡΣΙ 680gr
ΞΙΝΟΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥΡΣΙ 680gr
ΞΙΝΟΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥΡΣΙ ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΟ ΒΑΖΟ
680 ΓΡ ΚΑΘΑΡΟ ΒΑΡΟΣ 410 ΓΡ
ΠΡΟΙΟΝ ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ-ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ
Μετά το άνοιγμα να φυλάσσεται στο ψυγείο και να καταναλώνεται πολύ σύντομα.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: 60% λευκό λάχανο ευρωπαικής καλλιέργειας,νερό,αλάτι,ρυθμιστής οξύτητας ασκορβικό οξύ(ΒΙΤΑΜΊΝΗ C)
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΠΡΩΤΗΣ ΥΛΗΣ: ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ: ΠΟΛΩΝΙΑ
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑ 100 ΓΡ:
ενέργεια 43 kj / 10 Κcal
λιπαρά 0,1 γρ
από τα οποία κορεσμένα 0 γρ
υδατάνθρακες 2 γρ
από τους οποίους σάκχαρα 0,1 γρ
φυτικές ίνες γρ
πρωτείνη 0,7 γρ
αλάτι 2,2 γρ
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Το ξινολάχανο είναι ένα ζυμωμένο προϊόν που φτιάχνεται από λάχανο. Η ζύμωση γίνεται με τη βοήθεια γαλακτοβακίλλων, οι οποίοι μετατρέπουν τα φυσικά σάκχαρα του λάχανου σε γαλακτικό οξύ. Αυτό δίνει στο ξινολάχανο την ξινή και δροσιστική του γεύση, καθώς και την χαρακτηριστική του υφή.
Ως έδεσμα πιστεύεται ότι προέρχεται από την Κίνα πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια. Το ξινό λάχανο (γερμ. Sauerkraut, γαλλ. Choucroute) είναι σπεσιαλιτέ της γερμανικής και γαλλικής κουζίνας. Παρασκευάζεται από λάχανο με αλάτι και συνδυάζεται με κρεατικά ή αλλαντικά, συνήθως τον χειμώνα που δεν υπάρχουν σαλάτες, είναι αποτέλεσμα ζύμωσης, και αντιστοιχεί στο ελληνικό λάχανο τουρσί. Λόγω της ξινής του γεύσης είναι πολύ δημοφιλές, είναι δε και ιδιαίτερα υγιεινό λόγω της μεγάλης ποσότητας βιταμίνης C. Η διαδικασία της ζύμωσης δημιουργεί ωφέλιμα προβιοτικά, τα οποία κάνουν το ξινολάχανο μια πολύ υγιεινή επιλογή.
Το ξινολάχανο προσφέρει ορισμένα πολύ ευεργετικά οφέλη στην υγεία μας: Πηγή ωφέλιμων θρεπτικών συστατικών Το ξινολάχανο είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών καθώς και βιταμινών και μετάλλων. Ως τρόφιμο που έχει υποστεί ζύμωση προάγει την ανάπτυξη ωφέλιμων προβιοτικών που είναι σημαντικά για την υγεία του πεπτικού συστήματος. Η θρεπτική αξία των τροφών, όπως και του λάχανου, εμπλουτίζεται με τη ζύμωση και διευκολύνει την πέψη της τροφής. Αυτό συμβαίνει επειδή το ξινολάχανο περιέχει ένζυμα που βοηθούν το σώμα να διασπάσει την τροφή σε μικρότερα και πιο εύπεπτα μόρια, τα οποία με τη σειρά τους μας βοηθούν να απορροφήσουμε περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά του.
Το ξινολάχανο είναι, ωστόσο, σημαντική πηγή αλατιού. Αυτό συμβαίνει επειδή το αλατούχο διάλυμα προάγει την ανάπτυξη ωφέλιμων γαλακτοβάκιλλων, ενώ παράλληλα αναστέλλει τους τύπους βακτηρίων που θα οδηγούσαν σε αλλοίωση και φθορά. Τα καλά βακτήρια (προβιοτικά) στο ξινολάχανο συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας της επένδυσης του πεπτικού συστήματος. Μια ισχυρή επένδυση του εντέρου εμποδίζει τυχόν ανεπιθύμητες ουσίες ή τοξίνες να διαπεράσουν τον εντερικό φραγμό και να εισέλθουν στο σώμα και έτσι να προκαλέσουν μια ανοσολογική απόκριση. Αυτά τα ίδια βακτήρια μπορεί επίσης να υποστηρίξουν τα φυσικά σας αντισώματα και να μειώσουν τον κίνδυνο μολύνσεων. Εκτός από πηγή προβιοτικών, το ξινολάχανο παρέχει επίσης βιταμίνη C και σίδηρο, θρεπτικά συστατικά που είναι γνωστό ότι υποστηρίζουν μια ισχυρότερη ανοσολογική απόκριση.
Δεν υπάρχουν προϊόντα.