ΕΛΙΑ ΘΡΟΥΜΠΑ ΘΑΣΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΛΑΤΙ 180gr

  ΕΛΙΑ ΘΡΟΥΜΠΑ ΘΑΣΟΥ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΛΑΤΙ 180 ΓΡ

Μαύρη ελιά πλήρους ωρίμανσης, ελαφρά  ζαρωμένη φυσικής εκπίκρανσης - ζύμωσης σε ξηρό αλάτι. Χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι (λιγότερο από 2%) σε σχέση με παρόμοια προϊόντα. Δεν υφίσταται θερμική επεξεργασία ούτε περιέχει πρόσθετα.  Η θασίτικη θρούμπα είναι μια ελιά νόστιμη ,Χαρακτηρισμένη Π.Ο.Π., διαθέτει μια μοναδική υφή και νοστιμιά, που την κατατάσσει στην κορυφή του είδους. Τις θασίτικες θρούμπες «Βελουιτίνος» τις γνωρίζουμε από χρόνια και πιστεύουμε ότι εξακολουθούν να εκφράζουν το προϊόν με τον καλύτερο τρόπο.
Προέρχονται από τους ελαιώνες του παραγωγού Ευάγγελου Καλτσά στη Θάσο και για την επεξεργασία τους ακολουθείται ήπια τεχνική, χωρίς θερμική επεξεργασία. Το μικροκλίμα του νησιού και τα πολύ παλαιά ελαιόδεντρα των οικογενειακών ελαιώνων δίνουν έναν εξαιρετικό καρπό και η σωστή διαχείρισή προβάλλει με άριστο τρόπο τη γεύση του: η ελιά μαζεύεται από το δέντρο ώριμη, ήδη ζαρωμένη και μπαίνει κατευθείαν στο αλάτι, όπου θα μείνει για αρκετό διάστημα. Στη συνέχεια, συσκευάζεται μέσα σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα που εμποδίζει την οξείδωση, χωρίς κανένα συντηρητικό, διατηρώντας έτσι τα αρχικά οργανοληπτικά στοιχεία της. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει η επιτυχημένη εκδοχή «με ελάχιστο αλάτι»: τις προτιμήσαμε γιατί διατηρούν τη φυσική γεύση της ελιάς και είναι εξαιρετικά νόστιμες, γλυκές, με μετρημένη τη χαρακτηριστική πίκρα της θρούμπας, που την κάνει τόσο ορεκτική.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Ελιά Μαύρη  θρούμπα Θάσου, αλάτι

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ/100 ΓΡ
Ενέργεια  2306 KJ / 551 KCAL
λιπαρά  55.8   γρ- από τα οποία: κορεσμένα 6,7 γρ
υδατάνθρακες  9,4  γρ
πρωτείνες 2,8 γρ
αλάτι 1,78 γρ
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μετά το άνοιγμα να φυλάσσεται στο ψυγείο και να καταναλώνεται σύντομα. 

VELOUITINOS ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Παραγωγή προϊόντων με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, υψηλή διατροφική αξία και λιγότερη επεξεργασία.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
Η επιχείρηση δημιουργήθηκε το 2001, όταν η αγάπη για την φύση, την οικολογία και έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, πήρε σάρκα και οστά στο βορειότερο νησί του Αιγαίου, την καταπράσινη Θάσο.
Από τότε καλλιεργούμε την Θασίτικη ελιά (Olea europea var. Θρούμπα Θάσου) με μεράκι αποκλειστικά με τις μεθόδους της Βιολογικής Γεωργίας, χωρίς χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα.
Παράλληλα μεταποιούμε και τυποποιούμε τον καρπό της και παράγουμε δύο κυρίως προϊόντα, την επιτραπέζια ελιά και το ελαιόλαδο, ενώ μεταποιούμε και τυποποιούμε και άλλες ποικιλίες ελιάς.
Σχετικά με την καθετοποιημένη επιχείρηση: o Ευάγγελος Κάλτσας δημιούργησε τον “Βελουιτίνο” το 2001, όταν εγκατέλειψε την Αθήνα για να γυρίσει στους ελαιώνες των παππούδων του, τρέφοντας και μια ιδιαίτερη αγάπη για τη φύση. Ανήκει στους σύγχρονους εκείνους βιοκαλλιεργητές, που διαχειρίζονται τα τοπικά μας προϊόντα συνδυάζοντας τις παραδοσιακές τεχνικές και την οικολογική συνείδηση με τη σύγχρονη τεχνολογία, εκεί όπου χρειάζεται για να προστατευθεί η αυθεντική γεύσ

 

ΕΛΙΕΣ Οι επιτραπέζιες ελιές του Βελουϊτίνου, άγουρες πράσινες και ώριμες μαύρες, προέρχονται από 4 διαφορετικές ποικιλίες βιολογικής γεωργίας ή ολοκληρωμένης διαχείρισης, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Έχουν υποστεί ήπια επεξεργασία και συσκευάζονται σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα ώστε να διατηρούν αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά τους, χωρίς προσθήκη συντηρητικών. Σημαντική καινοτομία του Βελουϊτίνου αποτελεί η παραγωγή ελιάς θρούμπας με ελάχιστο αλάτι, η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού  ΕΛΙΑ ΘΡΟΥΜΠΑ  Με τον καιρό, και ανιχνεύοντας τις ανάγκες της αγοράς για καθαρά αλλά και ποιοτικά τρόφιμα, δημιουργήθηκε ένα προϊόν με ήπια μεταποίηση χωρίς θερμική επεξεργασία (παστερίωση) και ελάχιστο αλάτι σε σχέση με όμοια προϊόντα της αγοράς, η «Ελιά Θρούμπα Βιολογικής Γεωργίας με ελάχιστο αλάτι». Δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή και στην συσκευασία του καρπού – ανθεκτική, αδιαπέραστη στο οξυγόνο, σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα – ώστε η ελιά να μην οξειδώνεται και να διατηρεί αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά της γεύσης και του αρώματος.

Δεν υπάρχουν προϊόντα.