Αρχική
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ - ΒΟΤΑΝΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ(ΠΡΩΙΝΟ)
ΝΙΦΑΔΕΣ ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ 500gr
ΝΙΦΑΔΕΣ ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ 500gr
ΝΙΦΑΔΕΣ ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ 500gr
ιδανικές για υγιεινό πρωινό.
ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: 100% Βιολογικές νιφάδες φαγόπυρου*
ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ : Ολλανδία
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑ 100 ΓΡ:
ενέργεια 1513 kj / 357 Κcal
λιπαρά 2 γρ
από τα οποία κορεσμένα 0,4 γρ
υδατάνθρακες 74 γρ
από τους οποίους σάκχαρα 2,1 γρ
φυτικές ίνες 5,6 γρ
πρωτείνη 8 γρ
αλάτι 0,003 γρ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ- ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ
Πιθανά ίχνη από ξηρούς καρπούς,αραχίδες,σόγια,γλουτένη και σουσάμι
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΦΑΓΟΠΥΡΟ(ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)
Το φαγόπυρο ή μαυροσίταρο όπως οι περισσότεροι το αποκαλούν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με δυσανεξία στην γλουτένη. Αν και από την φύση το φαγόπυρο δεν περιέχει γλουτένη, το προιόν αυτό δεν ενδείκνυται για χρήση από άτομα με κοιλιοκάκη. Το Φαγόπυρο περιέχει όλα τα απαραίτητα για τον άνθρωπο αμινοξέα, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ε & κ. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες με εξαιρετική θρεπτική αξία. Σε σχέση με τα δημητριακά, το φαγόπυρο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες με την περιεκτικότητά του σε αυτές να κυμαίνεται στο 13%. Παράλληλα, περιέχει φολικό οξύ, αλλά και αρκετά μέταλλα, όπως ασβέστιο, σίδηρο, χαλκό, μαγγάνιο, μαγνήσιο, κάλιο, σελήνιο, αλλά και ψευδάργυρο.
ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ:
Μερικοί από τους διαλυτούς υδατάνθρακες στο φαγόπυρο, όπως η φαγοπυριτόλη και η D-chiro-ινοσιτόλη, έχουν αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στη μείωση της αύξησης του σακχάρου στο αίμα μετά τα γεύματα. Μπορούμε λοιπόν να προτείνουμε την κατά το δυνατόν αντικατάσταση (μερική ή και συνολική) των άλλων αλεύρων από αλεύρι φαγόπυρου για την παρασκευή αρτοσκευασμάτων και ψωμιού που θα καταναλώνουν τα άτομα με πρόβλημα στην διαχείριση του σακχάρου.
Αποτελεί εξαιρετική πηγή μαγγανίου, μαγνησίου και χαλκού, μετάλλων και ιχνοστοιχείων των οποίων η πρόσληψη είναι απαραίτητη για τη διατήρηση καλής υγείας. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα περιεκτικό σε φυτική πρωτεΐνη υψηλής διατροφικής αξίας αφού περιέχει και τα 9 απαραίτητα αμινοξέα, συμπεριλαμβανομένης της λυσίνης και της τρυπτοφάνης, αμινοξέων που συνήθως απουσιάζουν από τις φυτικές πηγές πρωτεΐνης. Συγκεκριμένα, το φαγόπυρο αποτελεί μία από τις καλύτερες φυτικές πηγές τρυπτοφάνης, η οποία αποτελεί δομικό συστατικό της σεροτονίνης..
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22472288/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11427691/
Δεν υπάρχουν προϊόντα.