ΚΡΙΘΑΡΙΟΥ ΝΙΦΑΔΕΣ 500gr

 

 ΚΡΙΘΑΡΙΟΥ ΝΙΦΑΔΕΣ 500 ΓΡ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ  ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ :100% βιολογικό κριθάρι

ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ :πιθανά ίχνη από σουσάμι, σόγια και ξηρούς καρπούς 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑ 100 ΓΡ:
ενέργεια 1409  kj / 337 Κcal - λιπαρά 1,5 γρ από τα οποία  
κορεσμένα 0,3 γρ  - υδατάνθρακες  66,1 γρ  από τους οποίους σάκχαρα 2,2 γρ  -φυτικές ίνες 10,3  γρ  πρωτείνη 8,5 γρ  -αλάτι 0 ,01γρ

 ΝΙΦΑΔΕΣ ΚΡΙΘΑΡΙΟΥ( ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)
Μια εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών, πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες, βιταμίνες Β1, Β3, λουτεΐνη, ζεαξανθίνη και μέταλλα. 
Το κριθάρι είναι πιθανώς η αρχαιότερη τροφή δημητριακών του ανθρώπου. Ήταν το πρώτο γνωστό σιτηρό που καλλιέργησε ο άνθρωπος πριν από 10.000 χρόνια και το κυριότερο δημητριακό στους νεώτερους χρόνους. Κατά την εποχή του Σιδήρου, άρχισε να δίνει τη θέση του στο σιτάρι.Σήμερα που οι σύγχρονες διατροφικές τάσεις απαιτούν την κατανάλωση προϊόντων ολικής άλεσης, η προσθήκη αλεύρου, πιτύρου ή άλλων προιόντων κριθαριού πλούσιων σε β-γλυκάνες, έχει ήδη βρει εφαρμογή σε αρκετά τρόφιμα, όπως δημητριακά πρωινού, μπάρες, granola, ψωμί, κριτσίνια, ζυμαρικά, μπισκότα, κράκερς, παιδικές τροφές κλπ.

Όταν καταναλώνεται ως δημητριακό ολικής αλέσεως, το κριθάρι είναι μια ιδιαίτερα πλούσια πηγή φυτικών ινών, μολυβδαινίου, μαγγανίου και σεληνίου. Περιέχει επίσης καλές ποσότητες χαλκού, βιταμίνης Β1, χρωμίου, φωσφόρου, μαγνησίου και νιασίνης

Επιπλέον, το κριθάρι περιέχει λιγνάνες, μια ομάδα αντιοξειδωτικών που συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου και καρδιακών παθήσεων

Οι νιφάδες κριθαριού  παρασκευάζονται από αναποφλοίωτο κριθάρι. Καταναλώνονται με γάλα, γιαούρτι,  φυτικά ροφήματα σόγιας, με άλλα δημητριακά, με ξηρούς  καρπούς  και μέσα στα μούσλι. 

Δεν υπάρχουν προϊόντα.