Αρχική
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ - ΒΟΤΑΝΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΑΛΕΥΡΙ-ΑΜΥΛΑ-ΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΤΟΥΡΑ
ΠΟΛΕΝΤΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ 500gr
ΠΟΛΕΝΤΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ 500gr
Σιμιγδάλι καλαμποκιού (πολέντα) 500 γρ
ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ-ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ: Γερμανία
ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ: Ιταλία
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑ 100 ΓΡ:
ενέργεια 1480 kj / 349 Κcal
λιπαρά 1,3 γρ
από τα οποία κορεσμένα 0,2 γρ
υδατάνθρακες 75 γρ
από τους οποίους σάκχαρα 1,1 γρ
φυτικές ίνες 4,5 γρ
πρωτείνη 7,6 γρ
αλάτι < 0,01 γρ
Το Polenta δεν είναι συστατικό - είναι ένα πιάτο. Ο όρος polenta αναφέρεται στην παραδοσιακή ιταλική προετοιμασία μιας ποικιλίας χονδροειδών αλεσμένων κόκκων ή αμύλων μαγειρεμένων σε χυλό Για παράδειγμα, η Βόρεια Ιταλία είναι γνωστή για την polenta taragna, ένα χυλό από αλεύρι αραβοσίτου και φαγόπυρο.
Ωστόσο, η πολέντα καλαμποκιού είναι μακράν η πιο συνηθισμένη παρασκευή.
Πολλοί την ονομάζουν σιμιγδάλι καλαμποκίσιο, στην παραγματικότητα όμως η πολέντα είναι ένα παραδοσιακό φαγητό, ένας χυλός για να κυριολεκτούμε που φτιάχνεται από το καλαμπόκι.
ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Σε 300 μλ αλατισμένο ζεστό νερό προσθέστε 100 γρ πολέντα, ανακατέψτε και αφήστε το σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Βγάλτε το από την φωτιά και προσθέστε τα υλικά της αρεσκείας σας (πχ ζάχαρη, μέλι, καρύδια, σταφίδες ή αλάτι, βούτυρο, λάδι, μπαχαρικά...). Ανακατέψτε λίγο ακόμη και αφήστε το να «σφίξει».
Ο παραδοσιακός τρόπος επιβάλλει ανακάτεμά της για 40 λεπτά μέχρι να γίνει χυλός, πλέον, όμως, κυκλοφορεί στο εμπόριο σε προμαγειρεμένη μορφή και χρειάζεται μερικά λεπτά για να την ετοιμάσετε. Μπορεί να σερβιριστεί ως κρεμώδης πουρές, ενώ αν τη βάλετε στο ψυγείο, έπειτα μπορείτε να την κόψετε σε κομμάτια και να τα ψήσετε στο φούρνο σαν πατάτες
Δεν υπάρχουν προϊόντα.